Jak vytvořit soukromý kanál YouTube

V rámci Google se videa na YouTube stala jednou z nejlepších metod, jak mohou podniky získat vysoké hodnocení vyhledávačů. Společnosti, které vytvářejí kanály YouTube, mohou online provozovat nejrůznější vzdělávací, školicí a komerční obsah. Kanály YouTube jsou veřejné, ale veškerý obsah kanálu můžete nastavit jako soukromý. Firmy určují, kdo může (a nemůže) vidět jejich obsah tím, že videa nastaví jako soukromá.

Vytvořte si obchodní účet

Prvním krokem při budování kanálu YouTube je založení účtu YouTube. Kdokoli, kdo má e-mailový účet Google, to může provést přímo z existujícího bezplatného účtu Google. Je také možné vytvořit účet YouTube od nuly.

Se stávajícím účtem Google : Přejděte na YouTube.com a přihlaste se ke svému stávajícímu účtu Google. Kliknutím na ikonu nabídky se třemi řádky v levém horním rohu otevřete navigační panel na levé straně obrazovky a vyberte možnost „Nastavení“. Kliknutím na „Vytvořit nový kanál“ na obrazovce otevřete obrazovku účtu značky. Pojmenujte kanál způsobem, který odráží vaši firmu nebo obsah.

From Scratch: Pro ty, kteří ještě nemají účet Google, věnujte pár minut založení bezplatného účtu. Přejděte na stejnou domovskou stránku YouTube.com. Místo přihlášení vyberte možnost „Vytvořit účet“. Postupujte podle pokynů a zadejte požadované informace. Po založení účtu Google budete přesměrováni na hlavní interní domovskou stránku YouTube. Odtud postupujte stejným způsobem i pro uživatele, kteří již mají existující účet Google: Přejděte na navigační panel, klikněte na „Nastavení“, vyberte „Vytvořit nový kanál“ a zadejte nový název kanálu a otevřete účet značky.

Privatizace vašeho kanálu YouTube

Pokud svůj kanál YouTube nastavíte jako soukromý, obsah mohou prohlížet pouze lidé, které do kanálu pozvete. Společnosti mohou mít veřejná i soukromá videa. Po přihlášení k účtu YouTube klikněte na název kanálu, který chcete nastavit jako soukromý.

V nastavení kanálu v části Ochrana osobních údajů existuje možnost, aby byla videa kanálu soukromá. Zaškrtněte políčko a uložte změny. Videa kanálu jsou nyní soukromá, pokud se nevrátíte zpět a nezměníte stejné nastavení zpět na veřejné.

Pozvání lidí k prohlížení obsahu

Chcete-li pozvat své klienty nebo zaměstnance, aby si prohlíželi váš soukromý videoobsah na YouTube, pořiďte adresu URL videa a sdílejte jej prostřednictvím e-mailu nebo textové zprávy. Bez adresy URL si soukromé video nikdo nemůže prohlédnout. Chcete-li bez problémů zachytit viditelnou adresu URL, kterou mohou pozvaní uživatelé otevřít, klikněte pod videem na „Sdílet“ a zkopírujte adresu URL, která se tam zobrazuje.